Déjà Vu

Op 12 februari 2011 opende de VVD de campagne voor de Provinciale Staten met een bijeenkomst langs de A2 bij Beesd. In zijn toespraak benadrukte Mark Rutte dat het kabinet maatregelen wil nemen om het land sterker, veiliger en financieel gezond te maken. Als concrete maatregel van het kabinet noemde hij dat straks op sommige trajecten 130 km mag worden gereden. Ter gelegenheid van de start van de campagne werd een eerste 130 km bord onthult. En aan het eind van de bijeenkomst deelden VVD-ers flyers uit met de stelling: Nederland vooruit. Met 130 km per uur.

VVD 130 start campagne A2
Los van de vraag of Nederland er inderdaad fors op vooruit gaat wanneer we in, met name, afgelegen gebieden in de provincie harder mogen rijden (de files in de Randstad nemen onverminderd toe), is het de vraag of dit ook beantwoordt aan de doelen die de VVD zelf bij aanvang van de bijeenkomst benadrukte. Wordt ons land sterker, veiliger en financieel meer gezond wanneer we harder mogen rijden? Wie hiertussen een relatie ziet, mag het zeggen.
Een ander aspect dat Mark Rutte noemde was dat hij bezorgd was over de opkomst voor de Statenverkiezing. Hij was bang dat omdat de VVD het goed in de peilingen doet, mensen om die reden thuis blijven. Door vervolgens op de verhoging van de maximumsnelheid te wijzen, hoopt Mark Rutte dat de vreugde hierover zal leiden tot een hoge opkomst en een verkiezingszege voor de VVD.

Kennelijk is de automobilist van cruciaal belang in een goed resultaat tijdens de verkiezingen. Dat is niet voor het eerst. Ook tijdens de verkiezingen van 1977 stelde de VVD de auto centraal in de verkiezingen. Andere partijen wilden toen de groei van de automobiliteit afremmen, de VVD was tegen het ‘autootje pesten’. De campagne leidde tot een winst van 22 naar 28 Kamerzetels.
Sinds de VVD in 1975 constateerde dat de gewone man meer geïnteresseerd is in het wel en wee van zijn auto dan in een ‘wazige’ ideologie, is de automobilist van groot belang in de politieke strijd. Kort voor verkiezingen zijn sindsdien vaak leuke maatregelen ten aanzien van de auto genomen of prachtige beloften gedaan. De files zijn desondanks alleen maar toegenomen.

 

Geplaatst: AutoVisie/Telegraaf, 14 februari 2011.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Leave a Reply

Your email address will not be published.