Historicus ontdekt auto Sjah

Mobiliteitshistoricus Vincent van der Vinne was vorige week eventjes internationaal nieuws binnen de autowereld toen hij de beroemde voormalige eigenaar ontdekte van een Delahaye die vorig weekend werd geveild in Monaco.

Tijdens researchwerkzaamheden voor zijn nieuwe boek trof Van der Vinne een artikel aan in een tijdschrift uit 1965 over deze auto. Daarin werd melding gemaakt van het feit dat de Delahaye 235 M 2-deurs Blackhawk editie van Ghia uit 1949 speciaal voor de Sjah van Persië was gemaakt. Deze verkocht hem aan een Nederlandse KLM-piloot. Deze kennis was in de loop der jaren verloren geraakt totdat Van der Vinne, zelf een Delahaye-expert, het vorige week weer opdook.

Zie het artikel in Pre-War cars magazine.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site