Verbazing en trots: een echte file

Het klopt niet helemaal met de geschiedenis, maar deze week staat bij het digitale themakanaal Geschiedenis24 de ‘eerste’ file van Nederland centraal. De Volkskrant vroeg Vincent van der Vinne om zijn visie hierop te geven.

Het volledige artikel treft u hier.

“De eerste echte file in 1955 trok veel bekijks. Mensen uit de omliggende dorpen pakten de fiets om de lange rij stilstaande auto’s te gaan bewonderen. ‘Auto’s kijken was in die tijd gemeengoed’, vertelt Van der Vinne. Je mocht toen nog op de vluchtstrook parkeren. Dan werd er een stoel bijgepakt en ging men auto’s kijken, het zogenoemde bermtoerisme.’”

Bekijk ook de site van Geschiedenis24. Deze besteedt ook aandacht aan het boek ‘De autoproblematiek in Nederland’. De themaweek over files duurt tot en met 4 juni.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Leave a Reply

Your email address will not be published.