Verwacht, nieuw boek: 125 jaar auto in Nederland.

Binnenkort verschijnteen nieuw boek met de titel: 125 jaar auto in Nederland. De vertrouwde auto op retour. Dit boek gaat over de opkomst van het autobezit en autogebruik in Nederland en de grote veranderingen die plaats vonden en nu op stapel staan.

Na een beeld te hebben geschetst van het ontstaan van het huidig bezit en gebruik van de auto wordt uitgebreid aandacht besteed aan de laatste vijftig jaar. Aan de orde komen bijvoorbeeld: De gevolgen van de scheiding en spreiding van wonen, werken en recreëren. De discussie over rekeningrijden en kilometerheffing. De aanleg en verbetering van de infrastructuur. Het ontstaan en de oplossingen voor de files. De oliecrisis en de overvloed aan olie. Het stimuleren van biobrandstoffen, van alternatief voor olie tot een oplossing voor het klimaatvraagstuk. De herintroductie van de elektrische auto, als bedoeld alternatief voor de benzineauto. En het sturen van de markt door middel van fiscaal beleid door de Nederlandse overheid.

Het boek geeft een blik op het verleden en verduidelijkt daarmee huidige processen en ontwikkelingen in het autobezit en autogebruik.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site