De verbreiding van de elektrische auto in Nederland tussen 1898 en 1920. Een onderzoek naar de opkomst en neergang daarvan.

Terwijl ik in 1992 afgestudeerde in sociaal-economische geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen, was ik een onderzoek begonnen naar de opkomst van de elektrische auto in ons land en de invloed daarop van ondernemers, gebruikers en overheid. Daarbij vergeleek ik de opkomst van de elektrische auto met die van de benzine auto. De opkomst van beide type auto’s plaatste ik tegen de achtergrond van de vervanging van het paard en rijtuig door een gemotoriseerd voertuig. Daarnaast betrok ik daar ook de opkomst van de fiets bij, als eveneens een nieuw, individueel vervoermiddel. Het stuk waar ik toen aan werkte had de titel: De verbreiding van de elektrische auto in Nederland tussen 1898 en 1920.

Na bijna twee jaar kwam ik in contact met Gijs Mom. Het kwam tot een samenwerking en in 1994 verscheen het artikel: De vroege elektro-auto in Nederland in het licht van de internationale strijd om een geschikte tractiewijze 1880-1920. Dit artikel werd in het NEHA-Jaarboek geplaatst.

Publicatie: HEHA-Jaarboek 1994.

Artikel: 46 pagina’s.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site