125 jaar auto in Nederland. De vertrouwde auto op retour.

Direct te bestellen vanaf deze site en nu nog leverbaar: 125 jaar auto in Nederland. De vertrouwde auto op retour. Dit boek gaat over de opkomst van het autobezit en autogebruik in Nederland en de grote veranderingen die plaats vonden en nu op stapel staan.

De hedendaagse samenleving is afhankelijk van het gebruik van auto’s. Blijft dat zo? 125 jaar auto in Nederland beschrijft de huidige omvang van de automobiliteit en hoe de auto zich kon verbreiden. Al vóór de komst van de auto nam de mobiliteit in ons land toe, maar dat stuitte op grenzen. De auto bracht geen vervanging van het paard, maar grote veranderingen. De automobiliteit nam veel sterker toe dan men ooit kon vermoeden. Ook de inrichting van ons land veranderde ingrijpend. Er vond een verregaande scheiding en spreiding van wonen en werken plaats. De hoofdstukken die dit behandelen, hebben overlap met hoofdstukken uit het boek De autoproblematiek in Nederland.

Na de opkomst van de stoomtechnologie, gevolgd door het aardolietijdperk, vindt nu een derde energietransitie plaats. Tot tien jaar geleden dacht men dat olie schaars zou worden. De huidige energietransitie wordt echter aangestuurd door de klimaatverandering. Dat heeft grote gevolgen voor de auto en de automobiliteit. Kunnen biobrandstoffen een oplossing bieden? Of moeten we afscheid nemen van de conventionele auto en treed de elektrische auto daarvoor in de plaats? De Nederlandse overheid tracht de automobiliteit te verduurzamen. Was dat beleid effectief? Komt er een tijd van vervanging van de auto, of zijn net als 125 jaar geleden veranderingen te verwachten?

Het boek geeft een blik op het verleden en verduidelijkt daarmee huidige processen en ontwikkelingen in het autobezit en autogebruik. 125 jaar auto in Nederland biedt op sommige terreinen van het (huidig) beleid van de overheid een ontluisterend beeld. Meer informatie over het boek is te vinden onder de rubriek Nieuws.

Titel: 125 jaar auto in Nederland. De vertrouwde auto op retour

Uitgeverij: De Bataafsche Leeuw

Verschijningsdatum: 9 september 2021

Bindwijze: 528 pagina’s, foto’s in zwart/wit, genaaid en gebonden

Prijs: € 35,00 (exclusief verzendkosten € 7,50 binnen Nederland). We streven ernaar het boek binnen 3 werkdagen naar u op te sturen.

In geval van verzending naar een adres in het buitenland, graag vooraf contact opnemen in verband met de verzendkosten.

Vul onderstaand formulier in om het boek te bestellen.

Totaal € -
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site