Geschreven in de pers over 125 jaar auto in Nederland. De vertrouwde auto op retour.

Trouw, Joost van Velzen, 1 oktober 2021:

In zijn boek “beschrijft hij – gul strooiend met wetenswaardigheden – de opkomst van de auto in ons land, en kijkt hij vooruit. Dat laatste doet hij op een manier die de lezer goed wakker schudt. Het is een blik vooruit die radicaal ingaat tegen de gangbare opvattingen in de auto-industrie, bij de automobilist, bij de overheid. Bij iedereen eigenlijk.”

Fehac, 1 oktober 2021:

“Van der Vinne besteedt ruim aandacht aan de energietransities in het verleden en de toekomst. Daarnaast gaat hij in op het overheidsbeleid en de politieke keuzes door de tijd. Een uitermate boeiend boek.”

Het Parool, 6 oktober 2021:

“We maken de denkfout dat de transitie van fossiel naar elektrisch hetzelfde is als destijds de omschakeling van stroom naar benzine.”

Auto Review, Bavo Galama, november 2021:

125 jaar geleden deed de auto zijn intrede in ons land. “Reden voor mobiliteitshistoricus dr. Vincent van der Vinne om een lijvig boek te schrijven over hoe de auto ons land en ons leven heeft veranderd in 125 jaar tijd.”

AutoRai.nl, 25 oktober 2021:

Mobiliteitshistoricus Vincent van der Vinne schrijft boeken over bedrijven in de automobielbranche, de opkomst van de (elektrische) auto, de groei van de automobiliteit en over de vraag naar klassieke auto’s en de ontwikkeling van de prijzen daarvan. Inmiddels doet hij meer dan dertig jaar onderzoek naar de geschiedenis van auto in Nederland.

Nieuwsbrief sectie Auto’s van de RAI Vereniging, 12 november 2021:

“Het boek werpt een blik op het verleden en verduidelijkt daarmee huidige processen en ontwikkelingen in het autobezit en autogebruik.”

De Leesclub van Alles, 22 november 2021:

“Het zijn dergelijke verrassende feiten die dit boek zo aardig maken omdat het ons gevestigde beeld corrigeert.” en “Dit boek zet de auto in een breder kader.”

RAI Verenging, nieuwsbrief Go Mobility, 22 november 2021

“Historicus Vincent van der Vinne beschrijft uitgebreid het beleid van de overheid sinds de jaren tachtig om het autoverkeer te verduurzamen.”

Maarten, Erik van Klinken,  januari 2022:

“Mobiliteitshistoricus Vincent van der Vinne beschrijft in 125 jaar auto in Nederland welke ontwikkeling de vierwieler in ons land heeft doorgemaakt.”

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site