Overhandiging van boek aan dhr. Nijpels

Op dinsdag 5 oktober 2021 had Vincent van der Vinne een afspraak met Ed Nijpels, waarbij een boek werd overhandigd.

Ed Nijpels is lid van de Sociaal Economische Raad en momenteel zeer bekend als voorzitter van het Voortgansoverleg Klimaatakkoord. Hij was verantwoordelijk voor de totstandkoming van het Klimaatakkoord en nog altijd zeer invloedrijk inzake het beleid ter verduurzaming van ons land. Eén van de sectoren waarop het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord adviseert betreft de mobiliteit.

Al in 1987 informeerde hij, toen als minister, de Tweede Kamer uitgebreid over de oorzaken en gevolgen van de toenemende uitstoot van CO2. Korte tijd later presenteerde hij het ambitieuze Nationaal Milieubeleidsplan. Hierin werden ondermeer plannen ontwikkeld om de uitstoot van CO2 door het wegverkeer te verminderen. Door de val van het kabinet over het reiskostenforfait, kwam er weinig van de plannen terecht.

In het boek 125 jaar auto in Nederland. De vertrouwde auto op retour wordt uitgebreid ingegaan op het beleid van de overheid sinds de jaren tachtig om het autoverkeer te verduurzamen. De kern van dat beleid werd gevormd door de introductie van biobrandstoffen en het stimuleren van zuinige auto’s, later gevolgd door plug-in hybride en elektrische auto’s. Het boek gaat in op vragen zoals of het tot nu toe gevolgde beleid effectief was en welke conclusies daaruit voor de toekomst kunnen worden getrokken. Het boek had ook de belangstelling van Ed Nijpels.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site